Данілов пояснив перебої з антисептиками і масками в аптеках

Читать на русском
РНБО спростила закупівлі медичних виробів, щоб до кінця наступного тижня усунути перебої з масками і антисептиками в аптеках.

На сьогоднішній день в аптечних пунктах може спостерігатися нестача медичних масок та антисептичних засобів, оскільки основна частина цієї продукції була направлена ​​до лікарні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов на брифінгу 13 березня. За його словами, необхідна кількість респіраторних масок і антисептичних засобів аптеки і медустанови України отримають до кінця наступного тижня.

«Є перебої саме в аптечній мережі (антисептичних засобів і масок). Це пов'язано з тим, що ми забезпечили всі заклади охорони здоров'я. У нас є завдання Кабміну протягом тижня забезпечити всім необхідним», – повідомив він.

Україна закриває кордон для іноземців через загрозу коронавірусу – ДаніловУкраїна закриває кордон на два тижні для іноземних громадян через небезпеку поширення коронавірусу.

Данілов зазначив, що для вирішення цього питання РНБО дозволить Кабміну спростити закупівлі медичних виробів. Отже, процедура забезпечення респіраторними масками аптек і лікарень буде налагоджена. Секретар Ради нацбезпеки додав, що необхідну кількість медичних засобів постачатимуть 436 виробників.

За словами Данілова, кожен виробник отримає окреме замовлення.

Нагадаємо, 13 березня в Україні підтверджено перший випадок смерті від коронавірусу. У Житомирській області померла 71-річна пенсіонерка.

Президент Володимир Зеленський пригрозив за спекуляції на цінах тестів для діагностики коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: