Зеленський звернувся до українців, які застрягли за кордоном

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення у якому дав поради українцям, які залишилися за кордоном.

Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення у якому дав поради українцям, які залишилися за кордоном.

Відеоролик опублікував ОП в Telegram.

Зеленский обратился к украинцам за границей - мы вернем ВСЕХ !Новость Дня

«_Дорогі українці, якщо ви зараз перебуваєте за кордоном і у вас немає можливості повернутися додому, дійте так:

  1. Зареєструйтеся в системі ДРУГ ось за цим посиланням: https://friend.mfa.gov.ua Там повідомте МЗС про країну, де ви знаходитеся, і надайте якомога більше інформації про суть проблеми в розділі «Коментар до подорожі». Це дуже допоможе нашим дипломатам і спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому.

  2. Якщо вам не вдалося зареєструватися, зверніться в українське посольство або консульство на території країни, де ви знаходитесь. Це можна зробити по електронній пошті або по телефону гарячої лінії. Всі контакти ви знайдете на офіційних сторінках відповідних установ або на сайті МЗС_», - сказав він.

Раніше у МЗС України роз'яснили українцям, які перебувають у Польщі, як їм повернутися додому в зв'язку з карантином.

Нагадаємо, з єгипетських курортів Шарм-ель-Шейх та Хургада у вівторок, 17 березня, евакуювали 7 тисяч українських туристів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: