Понад 100 українців застрягли на Шрі-Ланці

Читать на русском
У Шрі-Ланці 105 українців не змогли вилетіти додому через відмову Борисполя прийняти рейс в зв'язку з припиненням авіасполучення на тлі поширення коронавірусу.

У Шрі-Ланці 105 українців не змогли вилетіти додому через відмову «Борисполя» прийняти рейс в зв'язку з припиненням авіасполучення на тлі поширення коронавірусу.

Відповідне відеозвернення українців до президента Володимира Зеленського розміщено на YouTube.

«Нас не пустили на наш рейс. 105 осіб залишаються в зоні аеропорту з неможливістю повернутися в Україну. Проблема лише в тому, що аеропорт «Бориспіль» не приймає рейс з українськими громадянами», - йдеться у зверненні.

За словами туристів, вони повинні були вилетіти з Коломбо через Дубай в Київ. Туристичний оператор також підтвердив, що виліт буде.

Як повідомляє УП, українцям відмовили в реєстрації. Представник авіакомпанії FlyDubai пояснив, що Україна відмовилася їх приймати.

У той же час авіакомпанія готова доставити пасажирів на батьківщину.

У пресслужбі аеропорту «Бориспіль» поки не прокоментували інцидент.

Міністр закордонних Дмитро Кулеба відреагував на ситуацію, заявивши, що українцями на Шрі-Ланці займається посольство.

«Шрі-Ланка - 105 громадян застрягли. Але їх явно буде більше. Займається ними. Посольство доповідає мені про вжиті заходи», - написав він у своєму Facebook.

Нагадаємо, у готелях Єгипту на карантині перебувають 750 громадян України через підозру на коронавірус.

Вони разом із іншими туристами поміщені на 14-денний карантин. Такі заходи вжито у зв'язку із виявленням коронавірусу у двох італійських туристів, які перебували в готелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: