Суд анексованого Криму скасував вирок кримському татарину

Читать на русском
Вирок стосовно кримського татарина Марата Машарипова, якого звинувачували у виготовленні та зберіганні вибухових речовин, скасований у зв'язку з недоведеністю.

Вирок стосовно кримського татарина Марата Машарипова, якого звинувачували у виготовленні та зберіганні вибухових речовин, скасований у зв'язку з недоведеністю.

Про це повідомив адвокат Сергій Мисюк, повідомляє Кримська солідарність у вівторок, 17 грудня.

«При розгляді президія касаційної інстанції Верховного суду задовольнила скаргу Машарипова, скасувавши вирок першої інстанції і повернувши його на розгляд до суду першої інстанції - Ялтинський міський суд», - повідомив Мисюк.

За словами адвоката, вина Машарипова не доведена, і він має намір підтвердити невинність підзахисного в суді першої інстанції, «а якщо не вийде, то в подальшому - в суді вищої інстанції».

«Позиція моя, як його захисника - він не винен, і я докладу всіх зусиль для того, щоб довести його невинність у суді», - зазначив Мисюк.

Сам Машарипов вважає себе невинним, а справу проти нього сфабрикованою. Адвокат повідомив, що підзахисний періодично скаржиться на головні болі і болі, що виникли внаслідок заподіяння йому травм співробітниками ФСБ.

Кримськотатарський правозахисник і активіст Юнус Машарипов був засуджений ялтинським «судом» до чотирьох років колонії і штрафу в розмірі 110 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 41200 грн) за надуманими звинуваченнями у виготовленні вибухових речовин для підпалу гірничо-лісистої місцевості на території Ялти з метою дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні.

Нагадаємо, що раніше в Росії кримського татарина засудили на 17 років колонії. Суд призначив саме такий термін, який запитував прокурор. Сейтосманова затримали після обшуків, проведених у нього вдома в травні 2018 року.

Як відомо, з початку року в Криму заарештували 57 кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: