У МАУ пояснили різке підвищення цін на квитки

Читать на русском
В авіакомпанії МАУ заперечують ручне підвищення цін на квитки і пояснюють його панікою, спричиненою поширенням коронавірусу.

В авіакомпанії МАУ заперечують ручне підвищення цін на квитки і пояснюють його панікою, спричиненою поширенням коронавірусу.

Про це йдеться в пресслужбі МАУ.

Там відзначили, що зростання цін авіаквитків на найближчі дати пов'язане з дією автоматичної системи.

«МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру повертатися до кам'яного віку», – підкреслили в авіакомпанії.

За їхніми словами, сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним і тим самим алгоритмом: ціну формує спеціальна система розрахунку Revenue Management System.

Як підкреслили в МАУ, ця система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті відповідно до цілої низки показників, таких як інтенсивність продажів, попит на період часу та ін.

«Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на придбання авіаквитків і перераховують їхню вартість відповідно до кількості користувачів, які одночасно заходять до глобальної системи бронювання для замовлення квитка і створення бронювання. Збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту із відповідним коригуванням вартості», – заявили в МАУ.

Щодо причин зростання цін, в авіакомпанії підкреслили, що рішення про обмеження пасажирського сполучення ухвалювала не МАУ. Також на це вплинуло недостатнє інформування про припинення авіасполучення.

«Хто порахував кількість громадян України і не тільки українців, які хочуть і мають повернутися? Хто розганяє паніку про те, що останній шанс повернутися – тільки до 17 березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?» – такі питання поставили в авіакомпанії.

Ще в МАУ заявили, що авіакомпанія робитиме все можливе і залежне від неї для того, щоб після закінчення карантину ситуація нормалізувалася.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет взявся за підвищення цін на квитки МАУ. В АМКУ пообіцяли покарати авіакомпанію в разі виявлених порушень.

Як повідомлялося, Україна закриває кордон на два тижні для іноземних громадян за 48 годин через небезпеку поширення коронавірусу.

Також з 17 березня в Україні буде повністю обмежено авіасполучення через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: