Україна тимчасово закрила кордон через коронавірус

Читать на русском

Україна тимчасово закрила близько сотні пунктів пропуску та заборонила в'їзд в країну для іноземців через загрозу поширення коронавірусу.

Україна тимчасово закрила близько сотні пунктів пропуску та заборонила в'їзд в країну для іноземців через загрозу поширення коронавірусу.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

«З 00.00 16 березня тимчасово закривають близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще на майже півсотні пунктів пропуску тимчасово припиняється пішохідне сполучення», - вказали в Держприкордонслужбі.

Відзначається, що продовжать роботу пункти пропуску, в яких є велика пропускна здатність.

«Їх функціонує достатня кількість на кордоні з кожною сусідньою країною, для оформлення, контролю та перевірки громадян і транспорту в умовах обмеженого міжнародного руху», - уточнили у відомстві.

У ніч на понеділок також набула чинності тимчасова заборона на в'їзд іноземців та осіб без громадянства.

У Держприкордонслужбі нагадали, що громадяни України в будь-який час можуть повернутися в країну. РНБО рекомендувала українцям повернутися з-за кордону до 17 березня, коли будуть закриті регулярні міжнародні пасажирські перевезення.

Тим, хто не встигне або не зможе самостійно повернутися до зазначеного часу, необхідно звертатися в посольства і консульства України. Обмеження на кордоні України діятимуть до 3 квітня.

Раніше в МЗС пояснили, як українцям повернутися в країну при закритих кордонах.

Також нагадаємо, КПВВ «Станиця Луганська» на Донбасі закриють на два тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: