У США починаються клінічні випробування вакцини проти коронавірусу

Читать на русском
В американському в місті Сіетл дослідний центр Kaiser Permanente Washington Health Research Institute починає клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2.

В американському в місті Сіетл дослідний центр Kaiser Permanente Washington Health Research Institute починає клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2.

Клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2 почнуться в США, в дослідницькому центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute в місті Сіетл. Перший учасник випробувань отримає експериментальну дозу в понеділок, 16 березня, повідомляє Associated Press, передає УНН.

Всього у випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років. Вони будуть отримувати різні дози вакцини, розробленої біотехнологічною компанією Moderna, що базується у штаті Массачусетс, а також Національними інститутами охорони здоров’я США (NIH).

Також було проанонсовано можливий початок в квітні клінічних випробувань антикоронавірусної вакцини, розробленої американською компанією Inovio Pharmaceuticals, в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-сіті. У випробуваннях візьмуть участь кілька десятків добровольців.

Видання DW зазначає, що 15 березня, повідомлялося, що між США і Німеччиною виникла суперечка через розташовану в місті Тюбінген німецьку біотехнологічну фірму CureVac, що виконує роботи над створенням вакцини проти коронавіруса. За даними видання Welt am Sonntag, Дональд Трамп спробував залучити німецьких учених продовжити роботу в Америці, пообіцяв співробітникам CureVac великі фінансові кошти та запропонував надати розроблену вакцину ексклюзивно для США.

За словами представника міністра охорони здоров’я ФРН, уряд дуже зацікавлений в тому, щоб вакцина і ліки проти нового коронавіруса розроблялися б також і в Німеччині, і в Європі. У зв’язку з цим уряд перебуває в інтенсивному контакті з фірмою CureVac.

Раніше держави G20 схвалили заяву з питань міжнародного реагування на пандемію коронавірусу, в якій пообіцяли сприяти розробці систем лікування та вакцин.

Також повідомлялося, що Канада виділить 20 млн долларів на розробку вакцин від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: