Зведення штабу ООС 15 березня: 9 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Станом на ранок неділі, 15 березня, сепаратисти на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із забороненої мінськими домовленостями зброї.

Станом на ранок неділі, 15 березня, сепаратисти на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із забороненої мінськими домовленостями зброї.

Про це пише пресцентр штабу ООС.   Повідомляється, що ворог порушив тишу і здійснив атаки з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Платформа» для Донбасу: чому ідея про мир обернулася сутичками12 березня в Києві представники Нацкорпусу зірвали презентацію Національної платформи примирення, а позаштатного радника секретаря РНБО Сергія Сивохо штовхнули в спину, після чого він упав.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід було зафіксовано шість обстрілів, а саме:

  • поруч із Березовим - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; неподалік Старогнатівки - з міномету калібру 82 мм - 5 хв;

  • поблизу Павлопіля - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

  • тричі в районі населеного пункту Піски - з мінометів калібру 82 мм - 11 мін.

Три обстріли були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ, а саме:

  • поблизу Новолуганського - з міномета калібру 82 мм - 3 міни, а також було зафіксовано вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

  • недалеко від населеного пункту Шуми - з 120-мм мінометів - 6 хв, 24 міни з мінометів калібру 82 мм, а також противник вів вогонь із великокаліберних кулеметів;  

  • поруч з Зайцевим - із міномету калібру 120 мм - 3 міни.

Крім цього, противник здійснив обстріл зі стрілецької зброї ділянки розведення №3 Богданівка-Петровське. Українські захисники вогонь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Вчора, 14 березня, в результаті ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.   «За поточну добу в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав дотичне вогнепальне кульове поранення руки. Евакуаційною технікою військового було доставлено до військово-медичного закладу, де йому оперативно було надано належну медичну допомогу», - повідомили в штабі ООС вранці, 15 березня.

Раніше в ООН назвали число загиблих цивільних на Донбасі з початку війни.

Також нагадаємо, Червоний Хрест направив на Донбас нову партію гуманітарки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: