У МОЗ розробили законопроект про боротьбу з коронавірусом

Читать на русском
Новий голова МОЗ Ілля Ємець сьогодні, 13 березня, представив закон про рішення, пов'язані із запобіганням коронавірусу в Україні.

У Міністерстві охорони здоров'я підготували законопроект, який врегулює застосування карантинних заходів в Україні в зв'язку з коронавірусом.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОЗ. Як повідомляється, законопроект про боротьбу з коронавірусом в Україні представив нардепам новий міністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

Що ви знаєте про коронавірус – тестПеревірте свої знання за допомогою тесту про новий вірус із Китаю, як вберегти себе і близьких від зараження, коли будуть вакцини і для чого потрібен карантин.
  Проєкт закону передбачає:

  • спрощення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить прискорити процес закупівлі засобів індивідуального захисту і тест-систем;
  • можливість працівникам виконувати роботу на дому;
  • заборона на проведення масових заходів з чисельністю понад 200 осіб;
  • заборона на проведення заходів державного нагляду і контролю на час здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням і боротьбою з коронавірусів;
  • контролю в'їзду та виїзду на територію України;
  • чіткий алгоритм примусової ізоляції і самоізоляції і відповідальності за недотримання карантину.

Нагадаємо, в Україні 13 березня зафіксовано першу смерть від коронавірусу.

Раніше по всій країні до 3 квітня оголосили карантин.

Також повідомлялося, що в найближчі дві доби Україна закриє кордони для іноземців з метою недопущення поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: