У МОЗ звернулися до людей похилого віку через коронавірус

Читать на русском
У МОЗ закликали літніх людей, які перебувають у групі ризику захворювання на коронавірус, бути максимально обережними та за можливості залишатися вдома.

У МОЗ закликали літніх людей, які перебувають у групі ризику захворювання на коронавірус, бути максимально обережними та за можливості залишатися вдома.

Про це після засідання РНБО в п'ятницю, 13 березня, сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, підтвердивши першу смерть від коронавірусу в Україні.

Коронавірус в Україні: чи варто закривати кордониПитання закриття кордонів і обмеження авіасполучення обговорять на РНБО, повідомив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що українка приїхала з-за кордону, проте симптоми почали проявлятися в нашій країні.

Ляшко уточнив, що жінка була старша за 70 років. У зв'язку з цим він просить родичів літніх людей переконати їх ні з ким не контактувати та взайве не відвідувати громадські місця. Також представник МОЗ допустив закриття одного населеного пункту через коронавірус.

«Ми зараз розглядаємо можливість найближчим часом, якщо будуть проведені епідеміологічні розслідування і наші припущення підтвердяться, обмежити один населений пункт в Україні на право пересування громадян за межі даного населеного пункту», – заявив він.

Як відомо, померла жінка була шпиталізована в Радомишлі Житомирської області. Виявлено щонайменше 22 людини, з якими вона контактувала. Вони ізольовані. У місті запровадили надзвичайний стан.

Також відзначимо, протягом 48 годин Україна закриє кордон для іноземців через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: