Латвія запровадила надзвичайний стан через коронавірус

Читать на русском
Уряд Латвії через пандемію небезпечного коронавірусу оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні з 12 березня.

Уряд Латвії через пандемію небезпечного коронавірусу оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні з 12 березня.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Кариньш за підсумками екстреного засідання кризової ради, пишуть місцеві ЗМІ.

За його словами, надзвичайний стан набуває чинності з 12 березня і триватиме до 14 квітня. На цей період будуть закриті всі навчальні заклади, а також заборонено проведення масових заходів із більш ніж 200 учасниками.

«Ми вирішили оголосити в Латвії надзвичайну ситуацію, щоб всі могли зрозуміти свою роль і в усьому розібратися. Перші рішення такі - до 14 квітня ми закриваємо всі наші навчальні заклади, відвідувати дитсадки можуть тільки ті діти, батьки яких зможуть підтвердити, що ні вони, ні діти не були в країнах, де поширився коронавірус, або у контакті із зараженими персонами. Також ми до 14 квітня припиняємо всі тренування, змагання та навчання. Скасовуються всі публічні заходи, пікети, на які мають зібратися понад 200 осіб», - повідомив Кариньш.

Також уряд Латвії закликав своїх громадян утриматися від подорожей до інших країн.

Станом на 12 березня в Латвії підтверджено 16 випадків коронавірусу.

Нагадаємо, в Казахстані через коронавірус скасували парад до ювілею Перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: