У Казахстані через коронавірус скасували парад до ювілею Перемоги

Читать на русском
У Казахстані вирішили скасувати військовий парад до 75-річчя Перемоги та заходи, присвячені святкуванню Науриза.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмінив військовий парад в Нур-Султані, присвячений 75-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні через ситуацію з поширенням коронавірусу.

Про це в четвер, 12 березня, повідомив прессекретар голови держави Берик Уалі в Facebook.

Він уточнив, що крім параду 9 травня Токаєв також розпорядився скасувати в Казахстані заходи, присвячені святкуванню Науриза (у східних тюркських народів настання Нового року за сонячним календарем).

У Китаї пройшов пік поширення коронавірусуУ Китаї пік поширення коронавірусу нового типу вже пройдено. Епідемічна ситуація в цілому зберігається на відносно низькому рівні.

«В рамках заходів щодо недопущення поширення коронавірусу президент Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення відмінити публічні заходи зі святкування Науриза, а також військовий парад в столиці Казахстану, присвячений 75-річчю Перемоги. Голова держави також доручив перенести заплановані раніше міжнародні форуми», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, на сьогоднішній день випадків захворювання COVID-19 в Казахстані не виявлено, однак коронавірус підтвердили у громадянина Казахстану, який знаходиться в Південній Кореї.

Нагадаємо, голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив про пандемію коронавірусу.

Також повідомлялося, що в Італії за добу зафіксували рекордну кількість жертв коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: