МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю через спалах коронавірусу

Читать на русском
МЗС закликало українців, які планують відвідати Ізраїль, але не зможуть забезпечити двотижневий домашній карантин, відмовитися від поїздок через спалах коронавірусу.

МЗС закликало українців, які планують відвідати Ізраїль, але не зможуть забезпечити двотижневий домашній карантин, відмовитися від поїздок через спалах коронавірусу.

Про повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Звертаємо увагу громадян України, що наразі режим дотримання домашнього карантину перевіряється співробітниками Міністерства охорони здоров’я та правоохоронних органів Ізраїлю. У разі встановлення факту порушення умов перебування в карантині особи, винні в таких діях можуть бути притягнути до кримінальної відповідальності з максимальним строком покарання сім років позбавлення волі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку із збільшенням кількості випадків захворюваності на коронавірус COVID-19 на території Ізраїлю урядом країни з 20:00 12.03.2020 року запроваджуються обмежувальні заходи щодо іноземних громадян, які планують відвідати Ізраїль.

Зокрема, іноземці, що подорожують до Ізраїлю, можуть отримати дозвіл на в’їзд в країну виключно в разі можливості забезпечити своє перебування в домашньому карантині протягом двох тижнів. Під час перетину кордону іноземні громадяни мають повідомити співробітникам імміграційної служби постійну адресу свого перебування в карантині. У разі відсутності можливості перебування в карантині протягом 14-денного періоду іноземцям буде відмовлено у наданні дозволу на в’їзд до Ізраїлю.

У зв’язку із викладеним вище посольство України в Державі Ізраїль рекомендує громадянам України, які планують найближчим часом відвідати Ізраїль та не зможуть забезпечити перебування в карантині протягом 14 днів утриматися від подорожі або здійснити її після скасування обмежувальних заходів.

Нагадаємо, через смертельний коронавірус, Польща з 10 березня запроваджує посилений санітарний контроль на зовнішніх кордонах з Україною, Білоруссю і РФ.

Також повідомлялося, що Кабмін затвердив новий план боротьби з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: