Вчені повідомили про нові симптоми захворювання, спричинені коронавірусом

Читать на русском
Вчені виявили нові симптоми захворювання, що спричиняються коронавірусом, які можуть створювати помилкову картину про наявність у пацієнта лихоманки денге.

Вчені виявили нові симптоми захворювання, що спричиняються коронавірусом, які можуть створювати помилкову картину про наявність у пацієнта лихоманки денге.

Результати дослідження сингапурських лікарів і експертів із кількох місцевих лікарень і наукових центрів публікує у вівторок газета The Straits Times.

«Пацієнт прибуває з типовою клінічною картиною для денге – висока температура та висипи. При цьому в нього немає звичних для COVID-19 (захворювання, що спричиняється новим коронавірусів – прим. ред.) симптомів – нежиті, кашлю, болю в горлі», – наголошується в доповіді. Більш того, іноді лабораторні дослідження «можуть показувати хибнопозитивні результати на денге», визнали вчені.

За їхніми словами, «зараз вкрай важливо проводити точну діагностику на коронавірус, оскільки неправильне лікування може становити небезпеку не тільки для пацієнта, але і для оточуючих». Останнім часом у Сингапурі було відзначено вже два подібних випадки, коли спочатку діагностували денге, але згодом ситуація не поліпшувалася і тільки після цього проводилися аналізи, які підтверджували наявність коронавірусу.

Нагадаємо, у ВООЗ вважають, що загроза пандемії нового коронавірусу стає реальною.

Також у КНР спрогнозували тривалість епідемії коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: