Польща запроваджує повний контроль на кордонах через коронавірус

Читать на русском
Через смертельний коронавірус, Польща з 10 березня запроваджує посилений санітарний контроль на зовнішніх кордонах з Україною, Білоруссю і РФ.

Через смертельний коронавірус Польща з 10 березня запроваджує посилений санітарний контроль на зовнішніх кордонах з Україною, Білоруссю і РФ.

Про це заявив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський, передає «Польське радіо».

Камінський повідомив, що в найближчі кілька годин весь кордон Польщі буде охоплений комплексною системою санітарного захисту. За його словами, надзвичайні заходи пов'язані з поширенням коронавірусу.

Міністр вважає, що дане рішення має зупинити поширення хвороби. Систему будуть запроваджувати поступово.

«О 15:00 будуть запущені п'ять ключових пунктів - чотири на кордоні із Німеччиною, один - на кордоні з Чехією. Це пов'язано з поширенням епідемії в Німеччині. Ми вважаємо, що надзвичайно важливо в першу чергу захистити кордон», - сказав він.

Міністр підкреслив, що п'ять прикордонних пунктів переходу - це місця, де до Польщі в'їжджають рейсові автобуси та мікроавтобуси. За словами Камінського, до вівторка контроль буде запроваджений на всій кордоні Польщі.

Комплексний контроль проводитимуть польські прикордонники, пожежні, митники та інспекція дорожнього транспорту. Пункти переходу працюватимуть цілодобово. На місці будуть карети швидкої та медики.

Нагадаємо, на сьогодні в країнах Європи заражені вірусом COVID-19 понад 9 тисяч осіб. Найбільше хворих в Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: