Березневу сесію Європарламенту скоротили через коронавірус

Читать на русском
Європарламент скоротить свою пленарну сесію, заплановану на 9-12 березня, через спалах коронавірусу.

Європарламент скоротить свою пленарну сесію, заплановану на 9-12 березня, через спалах коронавірусу.

Про це заявив офіційний представник Європарламенту Жауме Дук.

«Цього тижня пленарна сесія відбудеться в Брюсселі, а не в Страсбурзі. Ця сесія буде відрізнятися від інших. Вона буде коротшою, ніж зазвичай, за щойно ухваленим рішенням конференції голів Європарламенту і політичних фракцій», – сказав Дук.

За його словами, рішення ухвалено для того, щоб «знайти баланс між обов'язком Європарламенту виконувати функції і продовжувати грати свою роль у такий важливий період, а з іншого боку, сприяти тому, щоб найбільш можливо уникнути поширення коронавірусу».

У понеділок, 9 березня, сесію відкрили для узгодження організаційних питань. Сьогодні, 10 березня, відбудеться повний робочий день, коли пройдуть дебати за низкою нагальних тем, включаючи кризу через коронавірус. Також повинні пройти дебати щодо міграційної кризи на грецько-турецькому кордоні і довгострокового бюджетного плану ЄС на 2021-2027 роки.

Раніше Венеціанська комісія Ради Європи ухвалила рішення скасувати своє чергове засідання і всі інші через ситуацію з розповсюдженням коронавірусу нового типу в Італії.

Нагадаємо, Єврокомісія підвищила оцінку ризику зараження коронавірусом до високої.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: