На Кіпрі заражений коронавірусом лікар п'ять днів лікував пацієнтів

Читать на русском
Медичний працівник однієї з лікарень Кіпру повідомив про свої симптоми коронавірусу лише за п'ять днів і продовжував лікувати пацієнтів.

Медпрацівник, який виявив у себе симптоми небезпечного китайського вірусу, не відразу повідомив про них владі Кіпру і продовжував лікувати пацієнтів лікарні.

Про це повідомляє Reuters у вівторок, 10 березня.

У повідомленні сказано, що коронавірус виявили 3 березня у 64-річного медичного працівника, який повернувся з Британії. При цьому лікар контактував з пацієнтами до того, як повідомив про свої симптоми.

Як зазначив голова МОЗ Кіпру Костас Іоанну, медпрацівник, у якого симптоми проявилися 3 березня, повідомив про це місцевій владі тільки в неділю, 8 березня.

Загроза пандемії коронавірусу стала дуже реальною - ВООЗУ ВООЗ вважають, що загроза пандемії нового коронавірусу стає реальною. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус.

«Це ускладнює роботу міністерства з відстеження контактів, які у нього були за останні п'ять днів», – сказав Іоанну.

Тепер влада тісно співпрацює з лікарем, щоб простежити за пацієнтами, членами сім'ї та іншими медпрацівниками, з якими він, можливо, контактував.

За даними місцевих ЗМІ, лікар працював у відділенні кардіохірургії головного госпіталю Нікосії, найбільшої держустанови охорони здоров'я на острові.

Другий випадок зараження коронавірусом на Кіпрі – у 25-річного чоловіка, який побував у північній Італії.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що перші два випадки інфікування COVID-19 підтвердили на Кіпрі, який залишався останньою незараженою китайським вірусом країною ЄС.

У ВООЗ назвали терміни повного одужання від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: