Світові ціни на нафту еталонних марок знизилися

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок продовжили знижуватися на тлі збереження ризиків, пов'язаних зі зниженням попиту на сировину в Китаї через спалах коронавірусу.

Світові ціни на нафту еталонних марок продовжили знижуватися на тлі збереження ризиків, пов'язаних зі зниженням попиту на сировину в Китаї через спалах коронавірусу.

Про це свідчать результати торгів ввечері у понеділок, 10 лютого.

Так, квітневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $1,20 (2,20%) - до $53,27 за барель. Востаннє ціна Brent була нижче $54 за барель 3 січня 2019 року.

Вартість ф'ючерсу на WTI на березень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,77 (1,53%) - до $49,55 за барель.

Таким чином, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $3,72 на користь Brent.

При цьому технічний моніторинговий комітет експертів ОПЕК+ за підсумками триденного засідання, що пройшло минулого тижня, рекомендував не тільки продовжити угоду про скорочення видобутку нафти до кінця року, а й поглибити його до кінця другого кварталу на 600 тисяч барелів на добу.

Чинна угода про обсяг нафтовидобутку закінчується 31 березня і передбачає зниження видобутку на 1,7 млн ​​барелів на добу порівняно з рівнем жовтня 2018 року.

Раніше вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в ході торгів опускалася на 3,4 відсотка.

Нагадаємо, Сполучені Штати направлять свої зусилля на те, щоб повністю зупинити експорт іранської нафти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: