У РФ почалися переговори Путіна і Ердогана щодо Ідлібу

Читать на русском
У Москві проходять переговори президентів Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана, на яких можуть прийняти важливі рішення щодо ситуації в Ідлібі.

У четвер, 5 березня, проходить зустріч президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджеп Тайіпа Ердогана, на якій вони планують затвердити подальші кроки щодо загострення в Сирії.

Про це повідомляє російське видання ТАСС. Як сказано в повідомленні, перед початком зустрічі Путін висловив надію на те, що війна в сирійському Ідлібі не зруйнує російсько-турецькі відносини. За його словами, на сьогоднішній день ситуація настільки загострилася, що виникла необхідність провести особисту розмову з президентом Туреччини.

Туреччина-Росія-Сирія: з чого все почалося та чим усе закінчитьсяТуреччина залишилася сам-на-сам у відкритій війні на суверенній території країни в її визнаних світом кордонах.

Президент РФ також заявив про те, що сирійська армія не знала про місцезнаходження турецьких військових, які загинули в результаті атаки в Сирії. Путін зазначив, що за час конфлікту постраждали і сирійські військовослужбовці, а сирійська армія зазнала «серйозних втрат».

У свою чергу президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що сьогоднішня зустріч в Москві має дуже велике значення. Він висловив надію, що спільно прийняті рішення полегшать ситуацію в Ідлібі.

«Я знаю, що сьогодні весь світ стежить за нашими переговорами. Вважаю, що наші рішення і кроки, які будуть прийняті сьогодні, полегшать ситуацію в Ідлібі», - сказав Ердоган.

Нагадаємо, 1 березня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою «Весняний щит» у відповідь на авіаудари солдат режиму Асада.

Як повідомлялося, після атаки 27 лютого загинуло понад 30 турецьких військовослужбовців.

Туреччина також відкрила свої кордони для біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: