У Кабміні назвали терміни створення міністерства окупованих територій

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що створення Міністерства окупованих територій займе від шести місяців до одного року.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що створення Міністерства окупованих територій займе від шести місяців до одного року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер».

Він підкреслив, що питання реінтеграції - це досить великий напрямок із серйозним навантаженням.

«Створення нового міністерства триватиме від 6 місяців до року. Є юридичні можливості, які вже відпрацьовані, і в середу на засіданні уряду буде представлення проєкту рішення, яким, я думаю, ми зможемо зробити так, щоб міністерство ветеранів працювало максимально швидко, також і міністерство тимчасово окупованих територій. Ніхто не постраждає: ні програми, ні люди, ні наші партнери», - зазначив Рєзніков.

За його словами, на сьогодні базова стратегія деокупацію записана в Мінських угодах.

«Про це сказано, в тому числі, і в комюніке лідерів Нормандського формату, який відбувся в Парижі. Це розв'язання питань безпеки, припинення вогню, розведення засобів і сил. Відповідно фіналом політичного регулювання повинні бути вибори в окремих районах Луганської та Донецької областей. Це головна ідея такої стратегії деокупацію. Деталі, нюанси ми відпрацюємо. Наше міністерство буде тим фокусом, тим агрегатом, який збере всі можливі ідеї, і ми будемо з цим працювати», - зазначив Рєзніков.

Нагадаємо, на Донбасі через коронавірус введуть огляди на КПП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: