ГПУ повідомила бізнесмена Грановського про підозру у справі «Тедіс-Україна»

Читать на русском
Генпрокуратура повідомила одеському олігарху Олександру Грановському про підозру в ухиленні від податків і фіктивному підприємництві в справі тютюнового дистриб'ютора Тедіс-Україна.
фото: РБК-Україна

Генпрокуратура повідомила одеського олігарха Олександра Грановського про підозру в ухиленні від податків і фіктивному підприємництві у справі тютюнового дистриб'ютора «Тедіс-Україна».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

У ГПУ розповіли, що попереднє розслідування отримало достатньо доказів для повідомлення про підозру Грановському по ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене особою, яка зобов'язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

«Як встановлено під час досудового розслідування, О. Грановський за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Тедіс Україна», яким вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері господарської діяльності, створив злочинну схему ухилення від сплати податків, від якої підконтрольні мільйонеру підприємства були вигодонабувачами», – зазначили в прокуратурі.

У ГПУ додали, що Грановський отримав повідомлення про підозру 23 травня, наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 15 травня в бюджет надійшов другий транш 300-мільйонного штрафу компанії «Тедіс-Україна».

Раніше, 26 квітня ГПУ повідомила про підозру в ухиленні від сплати податків і фіктивному підприємництві гендиректору «Тедіс Україна» Івану Бею, а також члену дирекції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: