Зведення штабу ООС 6 березня: 10 обстрілів, є поранені

Читать на русском
За минулу добу незаконні збройні формування 10 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, поранений один український військовий, ще два отримали бойові травми.

За минулу добу незаконні збройні формування 10 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, поранений один український військовий, ще два отримали бойові травми.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

«5 березня озброєні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення і ще 2 військовослужбовця Об'єднаних сил отримали бойове ураження», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук в п'ятницю вранці.

Карта ООС: ситуація на сході України на 5 березняСитуація на сході країни станом на 5 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Один обстріл був зафіксований в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, а саме поблизу н.п. Авдіївка - з міномету калібру 82 мм противник випустив 7 мін, здійсниив 4 постріли із станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник здійснив дев'ять обстрілів українських позицій, а саме два рази поруч із Зайцевим - з 82-мм мінометів - 13 мін, а також вівся обстріл із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Новотошківського - з міномету калібру 120 мм - 10 хв, чотири рази в районі н.п. Орехово - зі ствольної артилерії калібру 122 мм - 4 снаряди, з мінометів калібру 120 мм - 7 мін і 2 міни з 82-мм міномету, поблизу Новозванівки - з протитанкового ракетного комплексу, поруч із Луганським - зі станкового протитанкового гранатомету - 3 постріли, а також противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім цього, за минулу добу противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих немає. Вогонь українські захисники не відкривали - з української сторони режим тиші був дотриманий.

«З початком поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає», - додали в штабі.

Раніше Червоний Хрест направив на Донбас гуманітарну допомогу з медобладнанням.

Також нагадаємо, український військовий отримав важке поранення на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: