Карта ООС: ситуація на сході України на 5 березня

Читать на русском

Протягом 4 березня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави, захисники України 6 разів перебували під прицільним ворожим вогнем з боку російсько-окупаційних військ.

Як повідомлялося, внаслідок прицільного ворожого вогню, на жаль, четверо Українських героїв отримали вчора поранення різних ступенів.

Найбільш напруженою обстановка знову була в районі н.п. Оріхове.

Після 08:00 збройні формування Російської Федерації випустили з напрямку від Золотого-5 6 мін калібру 82 мм. З 17:10 протягом години окупанти продовжили застосування заборонених Мінськими угодами калібрів. Наші герої-захисники зафіксували розриви загалом 13 ворожих мін переважна більшість яких 120 калібру. Також тут ворог вів обстріл зі станкових протитанкових гранатометів.

З мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська вели обстріли вдень з напрямку від н.п. Нижнє Лозове по нашим захисникам смт Миронівський, та після 21:15 з напрямку від н.п. Гольмівський по оборонцям Травневого.

Крім того, з 06:20 ранку від Жолобка російсько-окупаційні війська вели щільний обстріл наших позицій в районі н.п. Кримське з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

З 16:20 окупанти порушили режим тиші зі станкових протитанкових гранатометів поблизу н.п. Шуми. Ворожий обстріл вівся з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки.

Адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння захисники України вчора декілька разів примушували російсько-окупаційні війська до подальшого дотримання режиму тиші.

Збройні формування РФ не обмежилися вчора обстрілами позицій захисників України. Нашими воїнами двічі зафіксовані порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ на ділянці розведення №3 в районі н.п. Богданівка – Петрівське Донецької області.

З 17:00 до 18:00 збройні формування РФ двічі вели тут провокаційні обстріли зі стрілецької зброї. Наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил не зробили тут жодного пострілу, неухильно дотримуючись режиму тиші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: