Аграрії анонсували поновлення акцій протесту

Читать на русском
Аграрії повідомили про початок безстрокових акцій протесту в усій країні проти ухвалення Радою закону про розпродаж землі.

Аграрії повідомили про початок безстрокових акцій протесту в усій країні проти ухвалення Радою закону про розпродаж землі.

Про це сказала співголова Об'єднаного штабу захисту української землі Ольга Ходаковська на пресконференції в Києві в понеділок, 13 січня.

Земельна реформа в другому читанні: що стане каменем спотиканняСьогодні, 13 січня, почнеться публічне обговорення фінальної версії земельної реформи в Україні.

«14 січня о 7:45 в урядовому кварталі ми починаємо нашу безстрокову акцію. Ми переходимо в іншу площину дій. Також ми будемо ініціювати народне віче, яке має юридичну силу і вплив на органи законодавчої і виконавчої влади. Ми закликаємо всіх небайдужих приєднатися, щоб під стінами Верховної ради ми спільними зусиллями змогли відстояти нашу землю», - сказала Ходаковська.

Вона озвучила вимоги Об'єднаного штабу захисту землі:

  • провести зустріч із президентом Володимиром Зеленським, який «почув лобістів великих транснаціональних корпорацій і великого бізнесу, але не почув українського селянина»;

  • відкликати законопроект про так званий ринку землі, так як він суперечить Конституції України;

  • створити робочу групу із розробки комплексної земельної реформи, яка б працювала в інтересах українського суспільства і до якої увійшли б українські фахівці, а не іноземні аферисти.

Раніше в Кабміні анонсували публічне обговорення земельної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: