Перший випадок коронавірусу зафіксували в Польщі

Читать на русском
Китайський коронавірус вперше виявили у жителя Польщі. Хворий чоловік приїхав з Німеччини.

На території сусідньої з Україною Польщі підтвердився перший випадок зараження китайським вірусом COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я країни Лукаш Шумовський на прес-конференції в середу, 4 березня, повідомляє «Польське радіо».

«Сьогодні ми отримали результати аналізів першого пацієнта, у якого підтверджено зараження коронавірусом в Польщі ... Він відчуває себе добре», - зазначив він.

Коронавірус в Україні: у Львові створили оперативний штабУ Львові, окрім низки профілактичних заходів, які запровадило місто, аби унеможливити поширення коронавірусу, тепер створено ще й оперативний штаб.

За словами міністра, інфікований поляк повернувся до Польщі з Німеччини. Чоловік сам звернувся до лікарів, коли виявив у себе симптоми коронавірусу. Зараз він в лікарні в місті Зелена-Гура Любуського воєводства.

Лукаш Шумовський додав, що всі, з ким хворий контактував, відправлені на карантин. За його даними, зараз по всій Польщі в умовах карантину у зв'язку з можливим зараженням знаходяться більше 500 осіб.

Нагадаємо, перші випадки зараження COVID-19 підтвердили ще в чотирьох країнах - в Чилі, Гібралтарі, Аргентині та Ліхтенштейні.

У вівторок, 3 березня, стало відомо, що в Україні також офіційно підтверджено перший випадок коронавірусу - у мешканця Чернівців.

Також повідомлялося, що з'явився Telegram-бот зі статистикою щодо коронавірусу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: