Міноборони проводить профілактику коронавірусу в ЗСУ

Читать на русском
У Збройних Силах України тривають заходи щодо недопущення занесення і поширення серед особового складу хвороби спричиненої коронавірусом COVID-19.

У Збройних силах України тривають заходи щодо недопущення занесення і поширення серед особового складу хвороби спричиненої коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Станом на початок березня 2020 року здійснюється постійний моніторинг інфекційних захворювань серед особового складу Збройних сил України, а також санітарно-просвітницька робота щодо основних принципів зниження загального ризику захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції», - йдеться в повідомленні.

Контроль за їх виконанням здійснює робоча група під керівництвом командувача Медичних сил Збройних сил України.

До кожної військової частини (у т.ч. тих, що виконують завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил) доведено порядок дій (алгоритм) щодо недопущення занесення і поширення випадків захворювань ГРЗ спричиненої коронавірусом COVID-19.

«В усіх Військово-медичних клінічних центрах та військових госпіталях за участю фахівців Служби превентивної медицини відбулися практичні заняття щодо особливостей функціонування лікувального закладу в умовах суворого протиепідемічного режиму, при виявлені хворого з підозрою на особливо небезпечні інфекційні захворювання, в тому числі гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19» - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 3 березня в Україні вперше зафіксували коронавірус.

Захворів житель Чернівців, який повернувся до України з Італії наприкінці лютого. Зараз він знаходиться в інфекційному відділенні. Пацієнт не контактує з іншими людьми.

За даними медиків, його стан задовільний, ознак пневмонії немає, проте спостерігається лихоманка.

Аналізи зараженого українця відправили для остаточного підтвердження в Лондон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: