Суд закрив справу харківської екссудді через строки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання обвинуваченої про звільнення її від відповідальності через сплив строків.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд звільнив від відповідальності за недостовірне декларування через сплив строків колишню суддю Господарського суду Харківської області Ірину Попович та закрив кримінальне провадження.

Таке рішення 27 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, суддя Попович не внесла до декларації за 2015 рік земельну ділянку площею 0,75 га та житловий будинок із будівлями загальною площею 623,40 кв. м, квартиру та машиномісце, що раніше належали фірмі її чоловіка, колишнього прокурора Харкова Євгена Поповича.

Також у НАБУ вказували, що чоловік судді має право користуватися однією квартирою, яка зареєстрована на третю особу, що не вказано в декларації. У детективів є підстави вважати, що екс-прокурор Харкова в 2015 році постійно користувався автомобілем, який також зареєстрований на третю особу й не зазначений у декларації.

Втім, у цій справі сплив строк на притягнення до відповідальності ще в жовтні 2019 року. Тому Попович подала клопотання про звільнення її від відповідальності і закриття справи. Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання, оскільки дійсно спливли строки для притягнення.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили і звільнили від відповідальності Попович, закривши справу. Також судді скасували арешт речових доказів у справі.

Водночас зазначимо, що НАБУ і САП розслідують ще одне кримінальне провадження, в якому вивчають епізоди можливого недекларування екссуддею Попович статків в електронних деклараціях за 2016-2017 роки.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру у брехні в декларації Попович. Пізніше, НАБУ завершило це розслідувати, а САП скерувала справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: