САП повідомила про підозру в брехні в декларації судді Госпсуду

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор повідомив про підозру ще одному судді за брехню в декларації.
Ірина та Євген Поповичі

Заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру в декларуванні недостовірної інформації судді Господарського суду Харківської області Ірині Попович.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в правоохоронному органі.

За інформацією співрозмовника, Холодницький повідомив Попович про підозру ще на початку травня.

За версією слідства, суддя Господарського суду Харківської області не внесла до декларації за 2015 рік земельну ділянку площею 0,75 га та житловий будинок із будівлями загальною площею 623,40 кв. м, квартиру та машиномісце, що раніше належали фірмі її чоловіка, колишнього прокурора Харкова Євгена Поповича.

Також у НАБУ вказують, що чоловік судді має право користуватися однією квартирою, яка зареєстрована на третю особу, що не вказано в декларації. У детективів є підстави вважати, що екс-прокурор Харкова в 2015 році постійно користувався автомобілем, який також зареєстрований на третю особу й не зазначений у декларації.

Крім того, під час обшуків у сім'ї Попович детективи виявили речі схожі на вогнепальну зброю марки Glock і патрони до неї, що може вказувати на ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї).

Детективи встановили, що підозрювана та її чоловік мають рахунки в ПриватБанку, доступ до інформації за якими просили в суді. Суд задовольнив клопотання й надав НАБУ доступ до рахунків Попович та її чоловіка, в тому числі до виписок про рух коштів.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало можливу неправду в декларації Попович.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: