Уряд ухвалив старт другого етапу медреформи

Читать на русском
Старт другого етапу медичної реформи ухвалив Кабінет міністрів. Початок заплановано на 1 квітня 2020 року.

Старт другого етапу медичної реформи ухвалив Кабінет міністрів. Початок заплановано на 1 квітня 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі в середу, 27 листопада.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері медициниУ програмі уряду Гончарука, зокрема, обіцяють зберегти принцип «гроші ходять за пацієнтом» та запровадять страхування відповідальності лікарів.

На засіданні уряду схвалили Програму медичних гарантій, яка запрацює 1 квітня 2020 року і стане початком другого етапу трансформації системи охорони здоров'я. Така програма діятиме для всіх видів медичної допомоги.

«Держава вже оплачує медичні послуги на рівні первинної ланки за принципом «Гроші ходять за пацієнтом». Людина звертається до сімейного лікаря, педіатра або терапевта і отримує послуги безкоштовно. Лікар, який обслуговує багатьох пацієнтів, отримує гідну зарплату. Тепер нові правила фінансування почнуть працювати для спеціалізованої медичної допомоги так званої вторинної ланки», - зазначив Гончарук.

Також повідомляється, що для цього медичні установи мають укласти договори з Національною службою здоров'я України. При цьому передбачається, що комунальні лікарні будуть підключені до національної системи електронного здоров'я eHealth.

Крім того, уряд також ухвалив рішення про запровадження госпітальних округів для того, щоб пацієнти мали доступ до якісної мережі медичних установ.

Раніше в МОЗ розповіли про досягнення медреформи.

Також нагадаємо, в МОЗ повідомили, що медреформу вже зупинити неможливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: