Справа ЮУАЕС: суд повернув авто обвинуваченому бухгалтеру

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив повернути обвинуваченій транспортний засіб на зберігання, який заарештований у справі ЮУАЕС.

Суд повернув на зберігання заарештований автомобіль колишньої фінансової директорки корпорації «Харківський електрощитової завод «Елетекс-С», головної бухгалтерки ПАТ «СКБ «Електрощит» Валентини Пелих, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у справі Южно-Української АЕС.

Таке рішення 27 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Під час підготовчого засідання адвокат обвинуваченої подав клопотання про про скасування арешту майна в частині права відчуження, розпорядження та фактичного вилучення автомобілю Chevrolet Aveo 2014 року випуску. Він просив обрати найменш обтяжливий спосіб арешту рухомого майна у вигляді заборони його відчуження та передати його на відповідальне зберігання Пелих.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили. Також колегія задовольнила клопотання прокурора САП про виклик свідків.

Як відомо, 5 лютого Жовтневий районний суд міста Харкова засудив Пелих до п'яти років позбавлення волі й звільнив на випробувальний термін в один рік без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Після цього адвокати обвинуваченої подали апеляцію на такий вирок, оскільки, на їхню думку, при винесенні такого рішення були допущені істотні порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України. 24 липня Апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу й скасував вирок. Судді вказали, що на укладання цієї угоди не було письмової згоди представника потерпілого.

Своєю чергою, прокурор САП просив Касаційний кримінальний суд переглянути рішення Апеляційного суду через істотні порушення вимог КПК, скасувати це судове рішення й призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Однак судді відмовили у відкритті провадження через те, що КПК встановлює перелік підстав, за яких можна оскаржити рішення Апеляційного суду, а ця ухвала не підлягає касаційному оскарженню.

Нагадаємо, справу бухгалтера Пелих розглядатиме ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: