В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу: реакція соцмереж

Читать на русском

В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Слово і Діло подивилося, як на новину відреагували в соцмережах.

В Україні, в Чернівцях, зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус з Китаю. Захворів 26-річний чоловік, який нещодавно повернувся з дружиною з Італії. Чоловік в даний момент знаходиться в лікарні, його стан здоров’я задовільний, його дружина перебуває вдома в самоізоляції.

У Міністерстві охорони здоров'я запевнили, що ситуація повністю під контролем і причин для паніки немає. «Слово і Діло» подивилося, як в соцмережах відреагували на появу коронавірусу в Україні.

«Упевнена, що випадок коронавірусу в Чернівцях – перший, про який нам повідомили. Але далеко не перший в країні. У Москві під наглядом з підозрою на коронавірус – 5500 осіб. А які поїзда УЗ – найприбутковіші? Ви правильно здогадалися: Київ-Москва, Дніпро-Москва, Кривий Ріг-Москва і Львів-Москва. Скільки українців в Італії і яка там ситуація, ви теж в курсі», – написала Вікторія Свєтлова.

«А куди повинна дзвонити людина, яка підозрює у себе коронавірус? Де алгоритм дій, простий і зрозумілий? Чому цієї інформації немає, наприклад, на профілі у міністра в соцмережі? Де диспенсери з дезінфекторами у всіх публічних місцях від метро до супермаркету? Де аудіо, текстові та інші оголошення людям, як поводитися?» – написала Ольга Духніч.

«Черговий цікавий інформаційний збіг. Новина дивним чином вийшла якраз напередодні переформатування уряду і можливої відставки силовиків. Як думаєте, про що сьогодні будуть говорити на всіх каналах?» – написав Віктор Таран.

«Знайшовся перший коронавірус – і відразу почалася конспірологія, що це не випадковий збіг з темою відставки уряду. Причому одні й ті ж люди кожен день звинувачують владу в жахливих комунікаційних провалах і в нездатності організувати без збоїв процеси, і тут же заявляють/натякають, що влада змогла підступно і без витоків підлаштувати під конкретний момент коронавірус. Ну це шизофренія. Коли оцінки влади, які абсолютно суперечать одна одній, уживаються в одній голові», – написав Дмитро Литвин.

«Знаєте, коли припиниться паніка від коронавірусу? Коли оголосять, що нарешті винайдено від нього вакцину. Якщо ж після цього оголосять про програму загальної вакцинації, то ті, хто зараз розказують про смертельний вірус, що вирвався із лабораторій бактеріологічної зброї, і від якого ми всі помремо, почнуть розказувати, що цей коронавірус - вигадки, а небезпеки від нього - жодної», – вважає Петро Олещук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів створив спеціальний сайт з усією актуальною інформацією про коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: