Суд заарештував майно ексначальника Служби автодоріг

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив прохання детектива і прокурора про арешт майна звільненого посадовця Служби автодоріг.
Андрій Максименко

Суд наклав арешт на половину квартири колишнього керівника Служби автомобільних доріг в Миколаївській області Андрія Максименка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 жовтня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

Правоохоронці просили суд заарештували половину квартири Максименка у Києві загальною площею 57,5 кв. м. За їх словами, до колишнього посадовця Служби автодоріг можуть застосувати додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

За даними слідства, в серпні 2019 року Максименко висунув вимогу і отримав 300 тис. грн від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй майже 4,62 млн грн як оплати за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Менше ніж за місяць по тому підозрюваний повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству, цього разу у сумі 90 тис. доларів. Під час одержання цих коштів очільника Служби автодоріг у Миколаївській області було затримано.

Нагадаємо, 11 вересня НАБУ затримало начальника Служби автомобільних доріг Миколаївщини на хабарі. Того ж дня його звільнили з посади. Пізніше, суд взяв Максименка під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: