Справу колишнього ексначальника Служби автодоріг передадуть до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про обмеження строків слідства.
Андрій Максименко

Суд обмежив до 20 лютого строки для ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди колишньому виконувачу обов'язків начальника Служби автомобільних доріг Миколаївської області Андрію Максименку.

Таке рішення 21 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні йдеться, що 2 грудня 2019 року прокурором САП визнано достатніми зібрані докази для складення обвинувального акту у справі. На підставі доручення детективами було відкрито матеріали слідства стороні захисту. За словами детектива, матеріали справи налічують 10 томів, але адвокати Максименка і він сам зволікають із ознайомленням. Як вказував детектив, захист ознайомлюється по 40-60 хвилин за один раз, у зв'язку з чим ознайомлення вже триває майже 1,5 місяці.

За цей час Максименко ознайомився з матеріалами кримінального провадження в 7 томах, його перший адвокат – з 5 томами, другий – з 4 томами. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив клопотання частково, встановивши строк до 20 лютого.

Як відомо, Максименка затримали після одержання неправомірної вигоди. Пізніше йому повідомили про підозру, а суд взяв під варту з альтернативою застави. Цю суму за ексначальника Служби доріг внесли.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють Максименка в тому, що він, виконуючи обов'язки начальника Служби автодоріг, умисно одержав 19 серпня неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч гривень і 11 вересня 90 тисяч доларів для себе. Вказані гроші він одержав за вчинення з використанням влади та службового становища дій, пов'язаних із виконанням САД у Миколаївській області договору, укладеного з ПП «Полтавабудцентр». Під час його затримання та особистого догляду в Максименка виявили 90 тисяч доларів, які виявилися предметом неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: