КСУ у вівторок розгляне закон про люстрацію

Читать на русском
КСУ продовжить розгляд скарги на закон про очищення влади, за яким низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Конституційний суд у вівторок 3 березня продовжить розгляд скарги на закон «Про очищення влади», за яким низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Як сказано у розкладі на сайті суду, пленарне засідання КС розпочнеться о 10 годині, питання люстрації заплановане першим пунктом у порядку денному.

Закон про люстрацію: колишнім чиновникам часів Януковича стане простіше судитися в УкраїніПісля рішення Європейського суду з прав людини держслужбовці часів Януковича зможуть швидше відновлюватися на посадах та добиватися виплати за вимушений прогул.

Востаннє суд розглядав цю скаргу 16 січня.

Також, 4 березня відбудеться позачергове засідання Верховної ради, яка розглядатиме «питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку».

Парламент може замінити очільника уряду та призначити 4 нових міністрів.

Нагадаємо, у 2015 році 47 народних депутатів від «Опозиційного блоку» поскаржились до Конституційного суду на закон про люстрацію. Також кілька подань щодо закон до КС направив Верховний Суд.

У жовтні 2019 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним звільнення за законом «Про очищення влади» 5 українських чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: