Погоджувальна рада: за що фракції і групи готові голосувати 3-6 березня

Читать на русском

Верховна рада на цьому тижні трохи перерве монотонний розгляд поправок до законопроекту про ринок землі: президент Володимир Зеленський скликав позачергове засідання на 4 березня. Народні депутати повинні будуть розглянути невідкладний президентський законопроект, заслухають звіт правоохоронних органів і розглянуть питання, пов'язані з Кабінетом міністрів (поки незрозуміло, чи пов'язано це з переформатуванням складу). Про що сьогодні говорили на Погоджувальній раді, розібралося «Слово і Діло».

Як повідомив спікер Ради Дмитро Разумков, на позачерговому засіданні депутати розглянуть: законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в навчаннях, законопроект «Про внесення змін до розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» закону України «Про національну безпеку України» щодо набуття чинності положень щодо Головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ», а також законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням закону України «Про запобігання корупції».

«І також ще два питання. Порядок розгляду їх визначатимемо трохи пізніше. Це питання про Кабінет міністрів України і це питання про діяльність Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, Офісу генерального прокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцнення правопорядку. Порядок денний досить насичений, я думаю, що ми на це витратимо 3-4 години», – розповів Разумков. Він також запропонував в середу скасувати засідання профільних комітетів.

Віцеспікер Руслан Стефанчук повідомив, що робоча група затвердила фінальну версію законопроекту про всеукраїнський референдум. Завтра або в середу його текст буде доступний на сайті Верховної ради.

Глава фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на Погоджувальній раді згадав про передвиборче гасло команди президента «Прийде весна – саджати будемо»: «Дійсно, прийшла весна, багато хто очікує посадок, які ми обіцяли в минулому році. Зрозуміло, що минулої весни ми просто б не встигли це зробити, цієї весни точно це треба буде робити. Тому дуже важливо в середу провести дуже серйозну розмову з нашими колегами, які очолюють правоохоронні органи, в першу чергу з главою Генеральної прокуратури Русланом Рябошапкою». У фракції також висловили невдоволення роботою НАБУ і Кабінету міністрів.

У «Європейській солідарності» заявили про перешкоди їх кандидату Вікторії Пташник на довиборах на окрузі №179 в Харківській області. Також Ірина Геращенко повідомила, що фракція намагалася зібрати підписи для проведення позачергової сесії Ради, щоб ухвалити заяву до річниці анексії Криму. Але підписи поставили тільки «Європейська солідарність», «Голос», «Батьківщина» і група «За майбутнє».

У «Голосі» заявили, що незрозуміло, які питання, пов'язані з Кабінетом міністрів, буде обговорювати Верховна рада. «Мені незрозуміло, і я не знаю як пояснювати фракції. Я думаю, керівники інших фракцій також не знають, про що ми будемо говорити», – зазначив Сергій Рахманін. Фракція також закликала проголосувати за законопроект про Бюро економічної безпеки і за «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців».

У групі «За майбутнє» зажадали провести парламентські слухання щодо впровадження другого етапу медичної реформи, а також вважають, що Кабінет міністрів потрібно найближчим часом перезавантажити. У групі «Довіра» вважають, що необхідно провести кадрові зміни в Міністерстві охорони здоров'я, все через ситуацію в Нових Санжарах, яка склалася після евакуації туди українців з Китаю.

Нагадаємо, у Верховній раді в лютому зареєстрували 146 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: