В Кабміні пояснили необхідність призначення префектів

Читать на русском
Необхідність призначення префектів у рамках реформи децентралізації потрібна для виконання ролі зв'язкових між Києвом і регіонами, у яких вони будуть представниками центральної влади.

Необхідність призначення префектів у рамках реформи децентралізації потрібна для виконання ролі зв'язкових між Києвом і регіонами, у яких вони будуть представниками центральної влади.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр-міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль в п'ятницю, 28 лютого, в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера на телеканалі Україна.

Префекти замість голів ОДА: чи встигнуть в Україні провести адмінреформу до початку місцевих виборівЗаконопроект щодо адміністративно-територіального устрою держави передбачає скорочення строків повноважень місцевої влади.

«Україна - дуже велика. У нас за перспективними планами має бути створено 1400 громад. Майже 1000 вже створено. Відповідно, це велика кількість органів місцевого самоврядування. Коли ви питаєте, хто такий префект і для чого його призначати - це людина, представник центральної влади в регіоні. Він повинен бути швидким зв'язковим між Києвом і тими регіонами, у яких він є представником. Для того, щоб реакція влади на різні події була швидшою. Це нормальний уклад країни такого розміру, як Україна», - заявив віцепрем'єр.

Також він заявив, що понад 70% громадян України підтримують реформу децентралізації в країні, яка, за його словами, є однією з найуспішніших.

«Ми почали першу велику дискусію завершення першого етапу децентралізації. Насправді, це перший етап адміністративно-територіальної реформи, який завершиться виборами цієї осені. Ще один крок - це внесення змін до Конституції, щоб привести в порядок той адміністративно-територіальний устрій, який ми отримаємо після виборів у сформованих місцевих громадах», - заявив віце-прем'єр.

Нагадаємо, у регіонах України з п'ятниці, 28 лютого, почалися громадські обговорення проекту закону про зміни до Конституції в частині децентралізації.

Раніше президент Володимир Зеленський відкликав свій законопроект про децентралізацію, щоб передати його на доопрацювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: