Кабмін виділив сотні мільйонів гривень на виплату боргів шахтарям

Читать на русском
Кабінет міністрів України виділить ще 654 млн гривень на виплату гірникам боргів по заробітній платі.

Кабінет міністрів України виділить ще 654 млн гривень на виплату гірникам боргів по заробітній платі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля в п'ятницю, 28 лютого.

Зеленський може залишити Кабмін без зарплат. Чи закриють борги перед шахтарями?Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів у найближчі два місяці – березень і квітень – повністю погасити борги із зарплати перед шахтарями.

«Уже на наступному тижні Державна казначейська служба перерахує 654 млн гривень, які будуть направлені на забезпечення оплати праці шахтарів і внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати», - йдеться в повідомленні.

Відомство стверджує, що для нього питання виплати зарплат шахтарям - номер один на порядку денному, і вона має бути погашена в найближчі місяці.

У 2020 році, згідно з випискою з розпису асигнувань загального фонду держбюджету на 2020 рік за бюджетною програмою Реструктуризація вугільної галузі за КЕКВ 2610 Субсидії і поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям), передбачено понад 1,9 млрд гривень, які планується направити на виплату зарплати і погашення заборгованості за нею.

Нагадаємо, Зеленський під час виступу на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України розповів, що в найближчі два місяці держава має закрити усі борги із заробітної плати перед шахтарями.

У січні представники чотирьох шахт держпідприємства «Львіввугілля» оголосили голодування в приміщенні Львівської облдержадміністрації через затримки з виплатами заробітних плат.

10 лютого Кабінет міністрів перерахував 163 мільйони гривень для погашення заборгованості з виплат заробітних плат шахтарям за грудень 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: