Шахтарі розпочали голодування в будівлі Львівської ОДА

Читать на русском
Голови профспілок чотирьох шахт Львівської області оголосили голодування у приміщенні Львівської ОДА.
Ілюстративне фото.

Голови профспілок чотирьох шахт Львівської області оголосили голодування у приміщенні Львівської ОДА.

Про це у вівторок, 21 січня, повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Реформа вугільної галузі: що обіцяла нова і попередня владиВолодимир Зеленський доручав до 1 травня реформувати вугільну галузь. Ми згадали інші обіцянки політиків з цього приводу.

«Голодування на знак протесту проти невиплати зарплат оголосили керівниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда Мирослава Кафтан (шахта Лісова), глави ППО НПГУ шахт Межирічанська, Степова і Червоноградська ДП Львіввугілля - Василь Лесняк, Василь Семканіч і Валерій Бабій відповідно», - повідомив Волинець.

За його словами, четверо голодуючих перебувають у приміщенні Львівської ОДА і не планують залишати будівлю, поки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства.

Відзначається, що профспілкові працівники вимагають, щоб виконуючий обов'язки голови Львівської ОДА терміново доповів президенту про критичну заборгованість і кризу галузі.

За даними Волинця, зарплатна заборгованість перед ДП Львіввугілля станом на 16 січня становить 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Як відомо, казначейство перерахувало понад 300 млн на зарплати шахтарям.

Нагадаємо, в Україні до 1 травня має бути реформована вугільна галузь – таке завдання президент Володимир Зеленський минулого року поставив міністру енергетики Олексію Оржелю. При цьому за чотири місяці до передбачуваного кінця реформи не озвучена навіть її концепція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: