Кабмін погасив частину боргу із зарплати шахтарям

Читать на русском
Державна казначейська служба України в середу перерахувала 163 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення платежів, пов'язаних із виплатою заробітної плати.

Державна казначейська служба України в середу перерахувала 163 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення платежів, пов'язаних із виплатою заробітної плати.

Про це повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

«Вже сьогодні Державна казначейська служба України перерахувала 163 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних з виплатою заробітної плати», - повідомили в пресслужбі.

Зазначається, що гроші будуть перераховані на ДП «Шахта ім. М.С. Сургая», ДП «Шахтоуправління», «Південнодонбаське No1», ДП «Мирноградвугілля», ДП «Селидіввугілля», ДП «Торецьквугілля», ДП «Первомайськвугілля», ПАТ «Лисичанськвугілля», ДП «Львіввугілля», ДП «Волиньвугілля».

«У 2020 році відповідно до витягу з розпису асигнувань загального фонду Державного бюджету на 2020 рік, затвердженого міністром фінансів України 13.12.2019, за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» за КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» передбачено 1 962 746,1 тис. грн, які планується спрямувати на виплату заробітної плати та погашення заборгованості з неї. Гірники отримають гроші найближчим часом», - заявили в Міністерстві.

У грудні Державна казначейська служба України перерахувала 322,6 млн гривень на виплату зарплат шахтарям.

Нагадаємо, що 18 грудня на своєму засіданні уряд ухвалив рішення про виділення 322 млн гривень на зарплати шахтарям. А 13 листопада вуглевидобувні підприємства отримали на ці цілі 1 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: