Спалах коронавірусу посилюється – ВООЗ

Читать на русском
У ВООЗ не виключають, що китайський коронавірус швидкими темпами може дістатися у всі країни світу.

Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована тим, що китайський коронавірус COVID-19 швидко поширюється по всьому світу.

Про це заявила прессекретар ВООЗ Крістіан Ліндмайер, пише Reuters.

За її словами, ще п'ять країн - Нігерія, Естонія, Данія, Нідерланди і Литва - повідомили про перших хворих на коронавірус. Всі випадки зараження пов'язані з поїздками до Італії.

«Спалах посилюється. Сценарій попадання коронавируса в багато, якщо не в усі країни світу, - це те, про що ми давно застерігаємо», – зазначила вона.

У МОЗ підтвердили коронавірус у п'яти українців поза країноюП'ятеро українців, які перебувають за межами країни, інфіковані коронавірусом нового типу.

Нагадаємо, в Європі на сьогоднішній день підтверджено коронавірус більше ніж в 20 країнах, серед яких: Нідерланди, Литва, Білорусь, Швейцарія, Італія, Греція, Грузія, Естонія, Данія, Норвегія, Північна Македонія, Німеччиня, Франція, Британія, Іспанія, Австрія, Хорватія, Ізраїль, РФ, Румунія, Бельгія, Фінляндія, Швеція.

За межами Китаю коронавірусом заразилися вже 4430 людей. За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні коронавірус поки не зафіксовано.

Голова МОЗ Зоряна Скалецька заявила про те, що в разі епідемії коронавірусу лікарні України переповняться через 4 місяці.

Ситуацію з коронавірусом в Україні буде висвітлювати окремий сайт.

У МОЗ також повідомляли, що коронавірус в Україні будуть виявляти експрес-тестами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: