У разі епідемії коронавірусу лікарні України переповняться за 4 місяці – Скалецька

Читать на русском
Якщо китайський коронавірус добереться до України, то лікарняних місць для заражених вистачить приблизно на чотири місяці.

У лікарнях по всій Україні підготували 12 тисяч місць для розміщення хворих на коронавірус. Такої кількості ліжок буде досить на перші чотири місяці.

Про це повідомила голова МОЗ Зоряна Скалецька в інтерв'ю «Радіо Свобода». Вона зазначила, що такий розрахунок можливий лише за умови,якщо в країні не будуть введені ніякі заходи для боротьби з вірусом.

Україну коронавірус, найімовірніше, не омине – ДаніловНовий тип коронавірусу, що стрімко поширюється світом, Україну, вірогідно, не обійде, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«У нас є 12 тисяч ліжок на всю Україну. Навіть якщо щодня з'являтиметься по 100 (пацієнтів з коронавірусом), у нас на чотири місяці інтенсивної появи по 100 чоловік вистачить ліжок. Але така динаміка можлива тільки тоді, коли ми не будемо вживати жодних заходів епідеміологічних, таких як обмежувальні заходи, карантинні заходи, обмеження виходу з дому. Те, що зараз відбувається в Китаї», - сказала Скалецька.

Голова МОЗ додала, що «сьогодні говорити про те, що ми будемо мати значну динаміку такий тривалий час, не доводиться».

Як відомо, станом на ранок 28 лютого за межами Китаю зафіксовано 4 430 випадків захворювання на COVID-19 в 45 країнах світу.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання поки не було.

Нагадаємо, ситуацію з коронавірусом в Україні буде висвітлювати окремий сайт.

У МОЗ також повідомляли, що коронавірус в Україні будуть виявляти експрес-тестами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: