В Івано-Франківську ізолювали жінку, котра приїхала з Італії

Читать на русском
Жінці, яка повернулася з Італії з високою температурою і пневмонією, зробили тест на зараження коронавірусом.

В Україну з високою температурою повернулася жінка, яка пробула півроку в Італії. У неї діагностували двосторонню пневмонію, також був зроблений тест на коронавірус.

Про це розповів гендиректор КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Роман Остяк в коментарі «Укрінформ» в п'ятницю, 28 лютого.

Українка з лайнера Diamond Princess вилікувалася від коронавірусуУ МЗС повідомили, що громадянка України з круїзного лайнеру вилікувалася від коронавірусу та її виписали з лікарні.

«Вона була пів року в Італії. Перед її від'їздом там захворіли її онуки і дочка. Їхній сімейний лікар підтвердив у них грип. Жінка повернулася з Італії додому з високою температурою в понеділок. Коли вона звернулася до лікаря, він, зважаючи на те, що вона повернулася з Італії, автоматично направив її до нас. У жінки є двостороння пневмонія. Але згідно з нашим алгоритмом ми відразу передали кур'єром до Києва її аналізи на наявність коронавірусу», – повідомив Остяк.

За даними медиків, зараз жінку тримають в ізольованому боксі. Вона почувається нормально, температуру вдалося знизити, однак зберігається кашель.

Нагадаємо, офіційно підтверджених випадків коронавірусу в Україні поки немає. При цьому за кордоном вірус виявили в п'ятьох українців.

Голова МОЗ Зоряна Скалецька заявила про те, що в разі епідемії коронавірусу лікарні України переповняться за 4 місяці.

Коронавірус в Україні будуть виявляти експрес-тестами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: