Підозрюваного голову Чернівецької облради залишили на посаді

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання детектива та прокурора про відсторонення від посади підозрюваного чиновника.
Іван Мунтянфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд залишив на посаді голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили журналісту «Слово і Діло» у САП.

Детектив і прокурор просили суд відсторонити Мунтяна від посади на два місяці, оскільки той може її нібито використати для перешкоджання слідству. Зокрема, підозрюваний нібито може незаконно впливати на свідків у справі; знищити, спотворити або приховати речі та документи, важливі для слідства.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя Тимур Хамзін відмовив у його задоволенні.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: