Стали відомі подробиці затримання члена добробата в Криму

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Російської Федерації затримала в анексованому Криму 55-річного Нарімана Межмедінова.

Федеральна служба безпеки Російської Федерації затримала в анексованому Криму 55-річного Нарімана Межмедінова.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» в Facebook.

Повідомляється, що Межмедінова затримали 3 лютого 2020 року, а 4 лютого 2020 року рішенням Київського районного суду заарештували, обравши йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

«Тепер 55-річному кримському татарину загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Дата наступного судового засідання поки невідома», - йдеться в повідомленні.

Так житель Чорноморського району Наріман Межмедінов підозрюється органами попереднього розслідування в скоєнні злочину, передбаченого ч.2.ст.208 КК РФ (участь в незаконному збройному формуванні).

За версією слідства, вина літнього кримського татарина полягає в тому, що влітку 2016 року поїхав в Україну, де вступив до лав «кримськотатарського добровольчого батальйону імені Челебіджихана».

Згодом чоловік повернувся до Криму і до дня свого арешту проживав зі своєю старенькою матір'ю, що підтверджується відеосюжетом пресслужби ФСБ, опублікованому на ресурсі «Кримінформ», де в ході обшуку він повідомляє співробітникам спецслужб відомості про осіб, які перебувають на даний момент у домоволодінні.

Раніше повідомлялося, що в анексованому Криму співробітниками ФСБ був затриманий житель Чорноморського району республіки, підозрюваний нібито в участі в незаконному збройному формуванні.

Також раніше ФСБ затримала жителя Криму за підозрою в роботі на спецслужби України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: