Українці в Італії не просять про евакуацію – консул

Читать на русском
Громадяни України, які зараз перебувають в Італії, поки не зверталися в консульство з проханням допомоги в евакуації у зв'язку зі спалахами коронавірусу.

В Італії, де загострилася ситуація зі спалахами коронавірусу, звернень від громадян України з проханням допомогти в евакуації не надходило.

Про це заявив генеральний консул України в Мілані Роман Горяйнов в коментарі «Радіо Свобода». За його словами, на сьогоднішній день в Італії інфікованих коронавірусом громадян України не зареєстровано. Також ніхто з українців не просив консульство допомогти повернутися додому через епідемію вірусу COVID-19.

«З п'ятниці жодного звернення про евакуацію не надходило. Люди тільки цікавляться, коли відновиться прийом громадян», – сказав Горяйнов.

Коронавірус в Італії: МОЗ запровадило температурний скринінг на кордоніМОЗ запровадив режим проведення температурного скринінгу на прикордонних постах, через які пропускають в Україну пасажирів із Італії.

Він додав, що представники громади зберігають спокій і не панікують. Дипломат порадив українцям дотримуватися рекомендацій місцевих санітарних органів і відстежувати поради МЗС України.

Водночас посол України в Римі Євген Перелигін рекомендував українцям найближчим часом не їздити саме до північних областей півострова, де коронавірус фіксують найчастіше.

Нагадаємо, в Італії стрімко зростає кількість жертв коронавірусу.

Перший випадок зараження коронавірусом зафіксували на півдні Італії.

В Італії з'ясували причину спалаху коронавірусу в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: