У Києві на кожній станції метро з'явиться дефібрилятор

Читать на русском
У цьому році на всіх станціях метро Києва з'являться апарати, які допоможуть рятувати людей із раптовою зупинкою серця.
facebook.com/kievtransport

У столиці України до кінця 2020 року на всіх 52 станціях метрополітену будуть встановлені автоматичні зовнішні дефібрилятори.

Про це повідомляється на сторінці Департаменту транспортної інфраструктури КМДА в Facebook. Як відзначили в Департаменті, за допомогою таких медичних апаратів (АНД або AED) можна буде врятувати життя людині з раптовою зупинкою серця.

У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився – КМДАУ столиці рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився на 4,9 відсотка. За 8-й тиждень 2020 року було зареєстровано 14 591 хворого.

«Спочатку планувалося оснастити 20 станцій метро пристроями запуску серця, але, з огляду на важливість проекту, сьогодні їх кількість збільшили до 52. Тобто на всіх станціях будуть встановлені дефібрилятори», – сказано в повідомленні.

Як відзначили в пресслужбі, поява апаратів для запуску серця на станціях київського метро передбачена одним із 23 проєктів Громадського бюджету столиці. Зараз проєкт розпорядження знаходиться на узгодженні в структурних підрозділах КМДА.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що метро на Троєщину побудують до 2025 року.

У Кличко також анонсували «листи щастя» для водіїв.

У Києві маршрутка влетіла у вантажівку, багато постраждалих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: