Вибори президента в США: як втручатиметься РФ

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Телеканал CNN повідомив, що американські спецслужби провели брифінг для юристів, повідомивши, що Росія має намір вплинути на результати виборів президента США у 2020 році. За даними журналістів, метою росіян буде допомога Трампу в переобранні. Адміністрація президента спростувала інформацію. Також американська газета The Washington Post пише, що Росія збирається підтримати на виборах президента США сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Політолог-міжнародник Володимир Воля зауважив, що РФ розпочала традиційну гру.

Володимир Воля звернув увагу на інформацію про те, що РФ хоче допомогти одночасно Трампу та його опоненту Сандерсу.

«Допомогти можна тільки одному з двох суперників. А коли «допомагають» обом, то це означає, що їх зіштовхують, грають обома», – прокоментував політолог.

На його думку, Росія більшою мірою грає в інформаційному полі декількома учасниками президентських виборів в США.

Володимир Воля підкреслив, що така поведінка вже характерна для РФ, оскільки так само було під час минулих виборів.

Політолог-міжнародник пояснив, що в Кремлі навмисне залишають сліди свого втручання і так званого впливу, щоб їх не можна було не помітити самим американцям.

«Тобто важливо не саме втручання, скільки розмови про втручання. Це і є економ-версією впливу на вибори в США», – констатував експерт.

За його словами, Росія прямо не втручатиметься у вибори.

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

«У Кремлі добре розуміють, що для подальшого розхитування США, НАТО і Заходу в цілому Трамп повинен перемогти на президентських виборах. Тому російська пропаганда і пропагандисти РФ вже кілька місяців активно розвалюють небачені до цього успіхи США, які стали можливими завдяки президентству Трампа», – резюмував Володимир Воля.

Відзначимо, опитування американців показало, що більшість громадян США впевнені в переобранні президентом Дональда Трампа.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 3 листопада. 3 лютого в країні стартував перший етап попередніх виборів президента – кокуси.

Чого чекати від партнерства з США в 2020 році – читайте в авторському матеріалі.

Як писало «Слово і Діло», США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: