Об'єкти житлового будівництва в Києві: скільки з них законних

Читать на русском

Новий віцепрем'єр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль анонсував, що до кінця року в Україні буде реформована будівельна галузь. Уряд зараз будує систему, яка не дасть «навіть думки здоровим забудовникам, архітекторам, підрядникам входити в незаконні схеми». Шмигаль також зазначив, що робиться все, щоб в 2021 році в країні вже не було незаконних будівництв. «Слово і Діло» пропонує подивитися на прикладі Києва, скільки житла зараз будується законно, а скільки – ні.

Станом на 2020 рік у столиці налічується 539 об'єктів житлового будівництва, з них 227 – це законна забудова. З цих 227 законних об'єктів 111 вже отримали документи на введення будівлі в експлуатацію, в 11 об'єктів ще таких документів немає. Документи на введення в експлуатацію 105 об'єктів зараз перевіряються.

Крім того, 87 житлових об'єктів у Києві будується самовільно, 76 об'єктів ще потрібно додатково перевірити на законність і 149 об'єктів вже зараз проходять таку перевірку.

Нагадаємо, Денис Шмигаль заявив, що в рамках будівельної реформи планують ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію в її нинішньому вигляді. «Слово і Діло» розібралося, які функції виконує ДАБІ та чи перетинаються завдання установи з іншими держорганами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: