УЗ перевіряє дані про пасажирку, яку зняли з поїзда з підозрою на коронавірус

Читать на русском
Укрзалізниця спільно з МОЗ, Мінінфраструктури і ДПСУ найближчим часом отримає офіційну інформацію щодо пасажирки поїзда Київ-Москва, у якої запідозрили коронавірус.

«Укрзалізниця» найближчим часом отримає офіційну інформацію щодо пасажирки поїзда Київ-Москва, у якої нібито виявлені симптоми китайського вірусу COVID19.

Про це повідомила пресслужба компанії в п'ятницю, 21 лютого.

Попередньо ЗМІ писали, що громадянку Китаю з симптомами респіраторного захворювання (в тому числі високою температурою) виявили російські митники на залізничній станції Суземка (Росія). Жінка їхала поїздом Київ-Москва.

Щоб виключити підозри на коронавірус, її зняли з поїзда і відвезли до інфекційної лікарні, а інших пасажирів з її вагона помістили на карантин.

МОЗ просить СБУ відреагувати на фейки про коронавірусМОЗ попросив СБУ з'ясувати, звідки в Україні поширюється фейкова інформація про випадки зараження небезпечним коронавірусом.

Вагон, в якому їхала китаянка, відчепили в Брянську. Основний склад поїзда прибув до кінцевого пункту призначення – у Москву.

Інформацію про цю подію зараз перевіряє українська сторона.

«Укрзалізниця в координації з Центром громадського здоров'я МОЗ, Міністерством інфраструктури і Державною прикордонною службою звернулася за офіційною інформацією до російської сторони», – йдеться в повідомленні «УЗ».

У компанії відзначили, що потяг повернуть до України із виконанням усіх санітарних норм. Заходи безпеки через можливе зараження вірусом буде вжито і до бригади поїзда.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Ради інформацію про зняття з поїзда громадянки Китаю прокоментував прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За останніми даними, з початку епідемії в Китаї коронавірусом заразилися 75 465 осіб. Жертвами стали 2 236 осіб. Вилікуватися вдалося трохи більше 18 тисячам людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: