Ірак закрив кордон з Іраном через коронавірус

Читать на русском
Влада Іраку закрила кордон з Іраном через побоювання поширення нового коронавірусу, який забрав у сусідній країні вже два життя.

Влада Іраку закрила кордон з Іраном через побоювання поширення нового коронавірусу, який забрав у сусідній країні вже два життя.

Про це 20 лютого повідомило агентство Reuters.

Рішення було прийнято іракськими чиновниками наступного дня після того, як іранська влада оголосила про дві смерті від коронавірусу в країні.

Необхідність введення таких заходів МОЗ Іраку обґрунтувало інтенсивним пасажирським потоком між двома країнами, який у сезон релігійного паломництва досягає декількох мільйонів осіб, і складнощами у забезпеченні профілактичних заходів, які передбачають процедури огляду пасажирів і поміщення їх на карантин.

При цьому влада не закриває кордон для іракців, які повертаються. Однак після повернення вони повинні будуть витримати двотижневий карантинний режим.

Іракські авіакомпанії також припинили рейси до Ірану.

Як повідомлялося, в четвер офіційний представник уряду Ірану Алі Рабії підтвердив інформацію про позитивний діагноз в двох випадках підозри на коронавірус в Кумі. Ці пацієнти стали першими офіційно зафіксованим випадками цього захворювання на території Ірану.

Згодом стало відомо, що в іранській лікарні померли двоє пацієнтів, у яких раніше були виявлені симптоми хвороби, викликаної новим коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: